Холтер за мониториране на кръвно налягане

Холтер за кръвно налягане BTL – 08 ABPM

  • Холтерът е малък, преносим апарат, който служи за продължително мониториране на кръвното налягане. Прилага се при пациенти с колебаещи се, нестабилни стойности на кръвното налягане. Състои се от маншет, аналогичен на познатите ни маншети при апаратите за кръвно и маркуч, чрез който маншета се свързва с холтера. По преценка на кардиолога, апаратът може да бъде настроен да напомпва маншета през различни интервали от време, за период от 24 часа / периодът би могъл да бъде и по – продължителен /. Паметта на апарата е с капацитет до 600 измервания.
  • Холтера се поставя в специален колан на кръста на пациента. Така закрепен остава 24 часа, през които пациента трябва да следва нормалния си ритъм на живот. Когато времето изтече, пациентът се връща в кабинета в предварително уговорен час, за да се свали апарата и да се направи разчитане на записа от лекар – специалист.
  • Записът с холтер е изключително полезен за поставяне на диагнозата и определяне на последващата терапия.
  • Изследването е безболезнено и безопасно за пациента. Предвид маншета, който ще бъде поставен, пациентът би трябвало да предвиди дрехи, с по – голяма ширина в областта на ръката.